Monday, September 18, 2006

Kõik on suhteline. Ja näiv?

Mu töötoa seinal ripub Kroonika kalender. Cool, kas pole? Septembrikuu kalendripilt kujutab näiteks Priit Kuuske, kes annab demonstratiivselt suud oma elukaaslase, Beatrice´i rasedalt suurele kõhule. Ilmselt peaks see olema üks neist maailma ilusaimatest piltidest. "Iga lapseootel naine on ilus!"... või kuidas see nüüd käiski. See selleks. Võib-olla tõesti. Aga see Kuuse mõneti isane zhest ("Urrr, see kõht kannab minu eostatud last!") tõi mulle meelde põnevusfilmi "Alien". Seal toimus üldiselt palju lahedat, aga üks väikeseid kulminatsioone oli see, kui tulnukate käest päästetud räsitud olemisega Maa sõdalane järsku näost eriti ära vajus, mulisema ja mulksuma hakkas ja ta kõhust väike limane tulnukbeebi end välja rebis. (Ainult Ace Ventural on õnnestunud natuke veel coolimalt sündida). Ontlikule Maalasele on selline vaatepilt muidugi õõvastav.

Ent püüaks toimunut korraks vaadata tulnuksisaliku pilguga?

Milline liigutav vaatepilt võiks tema jaoks olla selle väikese limase (ja haisva, ma oletan?) kiskja esimene hädine möire... Ja kui rõve võib samas sellel sisalikul olla, kui ta vaatab Kroonika kalendrit ja mõtleb, et need, tema jaoks tulnukad on sünnitamas sellist väikest rõvedat uut mutanti.

Kujuteldav stseen Alieni filmist, kus mingi marslane inimesele suhu muneb (või mida iganes tehnikaga see eostamine ka käiks), ilmselt meil siin lembestseenide top kahte ei pääseks, aga sisalikest auditooriumi õrnahingelisema osa jaoks võiks see olla koht, mille peale hüütakse heldinult "Awwwwwwwww!". No nagu meie vaatame loodusfilmis, kuidas kilpkonnaemme väiksed munad rannaliiva sisse poetab.

Küsimus, kas maailmas ikka asjad on nii, nagu nad paistavad, on huvitanud ja huvitab paljusid uudishimulikke läbi aegade. Paljude meid ümbritsevate sündmuste täpsed tagamaad on ju meile ähmased. Vahel võivad tõeks osutuda stsenaariumid, mille peale isegi konspiratsiooniteoreetikud pole suutnud tulla. Aga kui me väga soovime tõde teada, saab versioonide (kui nad vähegi tõenäolised on) rohkust kindlasti positiivseks asjaoluks pidada. Olukorras, kus Rootsi ja Eesti kaaluvad taas Roswelli vraki välja kaevamist ja õnnetuse põhjuste uurimist, tahaksingi esitada oma versiooni. See versioon on saabunud kosmotelegrammi vormis, tulnukate poolt mulle paar aastat tagasi pähe installeeritud kolme briljandi kaudu. Tsiteerin:

"Tulekahju laeva pardal ja hilisema alla kukkumise põhjustas robotist piloot. Onaneerimisest tekkinud sädemeist võtsid tuld piloodikabiini kardinad".

Kas see versioon uurimiskomisjoni esimeses lõppraportis sisaldus? Kahtlen selles.

Nii et kõik ei pruugi olla nii, nagu paistab...

Võib-olla sisalikud ka munevad inimesse hoopis sellepärast, et nad ei viitsi neid väikseid monstrume ise kasvatada (või häbenevad - vaata kui kole ju!).

Nad ainult vist ei tea, et inimestel on enda lastelegi pühendumisega probleeme.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home